ВІЙНА, Спорт

Щорічний турнір з міні-футболу

футбольний матч

16 січня 2016 р. у суботу в СК “Енергетик” м. Українки, відбувся традиційний, щорічний турнір з міні-футболу на честь Героїв АТО!

                                                               _ __ __

… Цей турнір був заснований рік тому в знак поваги і шани для наших захисників України, які на східних теренах нашої країни, захищали і захищають територіальну цілісність та Незалежність України!

На цей раз задум був такий, що на відміну від минулого року, коли учасниками турніру були футбольні команди ветеранів Київської області, на цей раз учасниками турніру було запропоновано стати командам самих добровольчих батальйонів, бійці яких воювали і воюють на Сході України, а також одній команді волонтерів по рекомендації МО!

Скажу чесно, що дуже важка справа знайти команди батальйонів, які воювали в АТО, бо багато з них зараз на передовій, багато поранених, або таких, що не в змозі грати у футбол, а деякі команди просто не встигали зібратися разом з різних причин! Тому на старт турніру до нас прибули наступні команди:

-Батальйон імені генерала Кульчицького;

-12-й ОМПБ, Батальйон Миротворець;

-збірна команда воїнів АТО Обухівського району;

-команда волонтерів з Києва ГО “Українці-Разом!”

Доречі команда батальйону Миротворець прибула до нас поїздом прямо із зони АТО, де вона дислокувалася в селищі Зайцево і тримали оборону цього населеного пункту, та робили зачистку місцевості від сепаратистів!

Розпочався турнір з параду відкриття, де під звуки маршу команди виводили наші міські бійці АТО, прапороносець Володимир Дубровський і Владислав Челишев! За ними йшли маленькі дітки з табличками назв команд, разом з командами. Розпочався турнір з виконанням державного Славену України, який чудово а-ля акапелло виконала молода співачка з с. Жуківці Лілія Новгородцева, після цього була хвилина мовчання за загиблими українцями і пісня “Кленова балада!”

Після цього були представлені команди-учасники змагань і з вітальним словом звернулися наші почесні гості, а саме-Алевтина Шмагель-помічник-консультант депутата ВР Віктора Романюка, Ігор Сухих-голова Ради Майдану Обухівщини і депутат райради, Олександр Драндар-депутат УМР, Світлана Чаплинська-дружина Героя Небесної Сотні Володимира Чаплинського, співорганізатор турніру і депутат УМР Петро Солодушко.

Урочиста частина

Після цього для кожної команди учасниці турніру були вручені солодкі призи, а саме чудові і смачненькі тортики з емблемами тих команд, які приймали участь в турнірі! Завершувала урочисту частину відкриття, пісня у виконанні Тетяни Літковської-Україна-це ти! Одразу усі учасники цього заходу разом сфотографувалися на згадку, а також за 2 години було зроблено і доставлено з Обухова календарі на 2016, разом з цим колективним фото і роздані усім учасникам!

Розпочалися футбольні матчі, де команди грали по коловій системі! До речі параллельно у шаховій кімнаті для відпочиваючих команд завітав і провів свою невеличку концертну програму з гітарою Святий Миколай (К. Бомбело), який розважав присутніх своїми імпровізованими, концертними номерами, а також вручив діткам солодкі смаколики, а дорослим повний мішок смачних подарунків! Ну, а тепер про футбол! Поєдинки між командами були видовищними, запеклими і бойовими! Рубка йшла в багатьох матчах, команди грали технічно і майстерно! Не буду описувати детально, хто був, той сам бачив! Не бракувало роботи і в медсестри з екстренної медичної допомоги Анастасії, хоча особливо серйозних ушкоджень не було.

У перервах матчів в залі співали українські пісні Лілія Новгородцева і її музичний керівник Дмитро Дмитренко, який до речі забезпечив усю концертну програму, за що йому окрема подяка від усіх нас! Іще до нас завітали близько 30 чоловік молодих хлопців у формі Нацгвардії, як група підтримки батальйону імені генерала Кульчицького, яка з трибун палко підтримувала свою команду! Перемогу здобула команда-12-го ОМПБ, друге місце зайняла команда Батальйону імені генерала Кульчицького, третє місце у команди батальйону Миротворець, четверте місце у волонтерів ГО Українці-Разом і п’яте у команди Обухівського району.

Заключна частина

Команда переможець отримала кубок, золоті медалі, диплом відповідного ступеню, команди-призери отримали медалі і дипломи! Нагородження проводили депутат УМР Михайло Перебийніс, воїни АТО Володимир Дубровський і Олександр Логвиненко! Від усієї душі вітаємо переможців, призерів і всіх учасників турніру за гарні і позитивні враження, та видовище! Турнір вдався на славу! Усі учасники, глядачі і спортсмени висловили бажання провести через місяць іще раз у нас цей турнір і проводити подібні заходи регулярно і постійно розширювати коло учасників! А

тмосфера заходу була чудова, постійно лунало Слава Україні-Героям Слава! Слава нації-Смерть ворогам! Україна-Понад усе! Дійсно в Українці зібралися справжні патріоти України, цвіт української нації і це не може не радувати! Тепер хочу від імені усіх учасників турніру висловити щиру подяку за фінансове забезпечення турніру депутату ВР Віктору Романюку, депутату райради і голові благодійного фонду Київська Русь Ларисі Ільєнко!

Окрема подяка нашим чудовим дівчатам депутатам УМР, які взяли активну участь в проведенні і організації турніру-це Лариса Луценко, Валентина Плохута, Олена Теплова, депутати Олексій Шевченко, Володимир Овчаренко, Михайло Перебийніс, наші активісти Аня Піюк, Алевтина Шмагель, Наталя Челишева, Сергій Орлюк, Андрій Мельников, Олена Білоус, Сергій Голуб, Олег Донський. Дякуємо також нашому місцевому підприємцю Максиму Мостовому за дольову участь у заході! Турнір закінчився! Наступні змагання за планом намічаються в місті Обухові 20 лютого в честь річниці пам’яті Героя Небесної Сотні Володимира Чаплинського, це буде вже другий турнір, який заснували рік тому Єгор Данилюк і Петро Солодушко. Всім добра! Мирного неба! Слава Україні! Слава Нації!

Автор: ‎Єгор Данилюк 

__ __ ___

ФОТО ТУТ

Leave a Reply