БЛАГОУСТРІЙ, Депутати, ЕКОЛОГІЯ, Містобудування

Громадські слухання по дубах

22 поверхівка дуби

Сьогодні 15.02.2016 року о 17.00 в будівлі палацу культури «Енергетик» за участю розробника містобудівної документації ДП «НДПІ містобудування» відбулись громадськы слухання для обговорення (презентації) містобудівної документації «Детальний план території розміщення багатосекційного житлового будинку на території змішаної житлової забудови, обмеженого вул. Юності, просп. Дніпровський та прибережно-захисною смугою Канівського водосховища в м. Українка Обухівського району Київської області».

Більш детально про події на цих слуханнях буде викладено у відео звіті пізніше.

Трохи за лаштунками цих слухань. Виявилось, що проект Детального плану і інформація по параметрам забудови в пояснювальній записці зі не офіційной розмови з представниками забудовника не відповідає дійсності.
Так в Детальном плані зазначено, що проектом пропонується, будівництво багатоквартирного житлового будинку 22 поверхів. Загальна площа становитиме – 36848,0 м2 з загальною кількістю квартир 308 од.

12711248_878213485629973_6178781232268574278_o
Зі слів розробника проекту будинку (а там розробник проекту 22 поверхового будинку и забудовник це одна структура) там передбачається не 308 квартир а тільки в районі 220 квартир.

В проекті Детального плану зазначено що: “Громадська забудова. Потреба в місцях загальноосвітніх шкіл враховано в існуючій ЗОШ № 2 на 960 учнів, в дитячих навчальних закладах – в ДНЗ «Хоровод» на 240 дітей. Для потреб мешканців житлового кварталу запроектовано об’єкти соціально-побутового мінімуму: магазин продовольчих та непродовольчих товарів, підприємство побутового обслуговування, підприємство громадського харчування та відділення сімейної медицини”.

Тобто дитячий садочок не передбачається Детальним планом, а забудовник заявляє що два перші поверхи будинку передбачаються під дитячий садок.

На зауваження, що дитячі садки заборонено розміщувати в житлових будинках, про що раніше заявлялося щодо можливості розмістити садок на першому поверсі в пустуючому приміщенні Будівельників 11 нема тому що це суперечить нормам. Була забудовником дана відповідь, що дитячий садок в житловому будинку можливий, якщо це буде цільовим способом передбачено проектом будинку.

Одним словом, виявилось, що на презентацію приїхали дві різні проектні структури котрі між собою очевидно не мали координації і Детальний план розроблений на одних параметрах щодо планованого 22 поверхового будинку, а от план будівництва будинку як це бачить сам забудовник має дещо інші параметри від того що нам надали в матеріалах під час громадського обговорення.
Хто правий, хто лукавить покаже час. Представники забудовника після слухання виказували готовність окремо надати пояснення громадськості щодо планованої діяльності. Не знаю чи такі зустрічі хтось буде організовувати.

 

Автор: Олег Донской в групі  Містобудування в Українці (фото)

 

 

 

Leave a Reply