ВІЙНА

Мужність гартується на передовій

У чому проявлється мужність? Мужність проявляється через твердість вибору, в прийнятті складних рішень та їх реалізації, в спокої серед вбивчої паніки.

Мужність – це та якість, якою повинен володіти кожен чоловік. Юрій Ткаченко, на мою думку, нею володіє.

ДОВІДКОВО

Родом з Трипілля, прийшов працювати на Трипільську ТЕС вантажником, доріс до машиніста вагоноперекидача 5-го розряду, зараз служить в 25 окремій аеромобільній бригаді Збройних сил України.

Юрій приїхав на кілька днів у відпустку та звісно ж завітав на роботу. Цікаво було з ним поспілкуватись.

1173694_10153343806471759_3131336972162421711_n

Юрій Ткаченко 

– Юрію, розкажіть,будь ласка, як Ви потрапили саме до аеромобільної бригади?
– Я призвався 28 січня цього року і був направлений до навчального центру “Десна”. Там нас розподіляли за направленням підготовки. Наприклад, я служив в м.Ніжин в інженерних військах і маю фах механіка-водія та лаборанта – т а к е л а ж н и к а броньованої і гусеничної техніки. Зараз перебуваю на постійному місці дислокації в м. Дніпропетровськ. Моя ремонтна рота займається обслуговуванням БТРів та їх ремонтом. Також проходив підготовку по саперній справі, з мінування, розмінування.

А чи бували на передовій?

Звісно. Відбувається постійна ротація. По закону України військовослужбовців, які несуть патрулювання та варту в зоні АТО, повинні змінювати після 40 днів чергування. Їздили підмінити хлопців.

А які там умови перебування?
– Умови – це палатка, яка і є нашою позицією. Ну і, звісно, територія, периметр та маршрути патрулювання, які ми мали охороняти.

А через скільки замінили вас? Траплялось щось під час служби?
– Ми пробули трохи довше — 48 днів. Зараз чув хочуть зробити такі чергування по 60 діб. Їздили до Авдіївки за підбитою технікою. Коли забирали КАМаЗ, потрапили під обстріл, але видно група була малою, стріляли з автоматів, обійшлося без втрат.

Страшно, коли обстрілюють?
– Спочатку було боязко, а потім звикаєш. До речі, дякую за бронежилет, який мені придбали. Ми перевіряли на стрільбах, такі не прострілюються. Також є захист шиї, а це важливо, бо куля може зрекошетити від пластини і втрапити в голову або шию. Декотрі з чоловіків розповідали, що були випадки, коли скидали бронежилети, бо відбувалось бокове поранення і замість того, щоб вилетіти, куля вдарялась об спинні пластини і поверталась у тіло.

Пов’язані записи: За минулі 2,5 роки на ТпТЕС зібрано військовим більше 280,0 тис. грн.

Як завжди нас цікавить питання забезпечення. Як справи зі зброєюта харчуванням? До речі, що скажете про забезпечення сепаратистів?
– Зі зброєю все добре, вистачає. У сепаратистів озброєння краще, якщо у нас основний калібр 5,45 то у них 7,62. Техніка у них краща. Завдяки волонтерам, Трипільській ТЕС, що забезпечує адресну допомогу, всього вистачає. Зараз, до речі, волонтерські організації працюють адресно, так більш ефективно. Тобто забезпечують необхідним та привозять певні замовлення вояків саме для конкретного підрозділу.

Юрія, що вже стало традиційним, з обіймами і поцілунками зустрічали дівчата з відділу майнових відносин. Пригощали кавою, презентували куплений на його прохання бінокль та форму.

Зустріч проходила у теплій атмосфері, адже кожен воїн має знати, що на нього з нетерпінням чекають вдома.

1173694_10153343806471759_313133697216242171_n

Юрій Ткаченко розписується на прапорі

Юрій одружений і разом з дружиною Ольгою виховують маленьку Софійку, тому після військових буднів йому дуже важлива тепла сімейна атмосфера.

Він подякував за неї та за допомогу сім’ї (працівники цеху завжди турбуються про родину Юрія).

Чекаємо нашого солдата після демобілізації на Трипільській ТЕС!

Автор: Ю.Кузьміщев

Інформує “ДНІПРОВСЬКИЙ ЕНЕРГЕТИК” № 12 (110) 9 липня 2015

Leave a Reply