ВІЙНА, У сусідів

Чим би пропагандисти не тішилися, а капітуляція не світить!

Огляд основних подій білоруської пропаганди про війну в Україні за 11 травня

Сьогодні видався насичений день на повідомлення, які так чи інакше пов’язані з війною в Україні.

1) Про необхідність капітуляції влади України перед Росією міркував білоруський депутат-призначенець Андрій Савіних.

Цитати:

  • Багато країн НАТО залучено до воєнних дій, поставляючи українській владі озброєння. Це безвідповідальна політика, яка затягує конфлікт та приносить страждання громадянам України”;
  • Єдиним рішенням збройного конфлікту в Україні може стати лише негайна капітуляція української влади. Це стане вирішальним кроком для порятунку життя громадян України”.

Депутат озвучує на публіку вологі фантазії пропагандистів, які у нинішніх реаліях є малоймовірними. Так, дуже хотілося б, щоб увесь цивілізований світ дозволив Росії та її союзнику (режиму Лукашенка) “за 3 дні” взяти Київ, провести там парад, повернути Україну у лоно слов’янське та провести денацифікацію (читай – русифікацію). На щастя, не склалося.

Наскільки ж цинічно міркувати, що військово-технічна допомога Заходу продовжує війну і приносить додаткові страждання “простим громадянам України” від депутата країни, з території якої третій місяць запускають ракети по українських містах. У цьому зв’язку ще дивовижніше звучить думка про капітуляцію України. Можна констатувати, що депутат Савіних погано орієнтується у поточній військово-політичній обстановці у регіоні. Так буває, якщо дивитися лише держТВ.

2) Відзначився сьогодні своїм заявам ще один депутат-призначенець – Олег Гайдукевич. Цитата:
Я вважаю, те, що відбувається, і в Україні, зокрема, – це боротьба за мир. І, як і завжди, цю боротьбу ведуть слов’яни – росіяни, білоруси”.

Суперечливий вислів але сказав депутат. Можливі різні тлумачення. З одного боку, режим Лукашенка активно сприяв Росії у нападі на Україну. Тому абсолютно логічним виглядають слова, що “боротьбу ведуть росіяни та білоруси“. З іншого боку, на боці України зараз воює велика кількість білоруських добровольців. Справді, депутат Гайдукевич правий – вони роблять свій внесок у боротьбу за мир в Україні. А з третього боку виходить, що боротьба за мир відбувається після ініціювання військового вторгнення. Як взагалі таке можливе? Ви ж самі розпочали цю війну!

3) А політолог Олександр Шпаковський розмірковував про роль Західних ляльководів у згортанні України на неправильний курс розвитку.

Цитата:
Україна, цю історичну пам’ять (прим. – 9 травня) втратила, що пішла іншим шляхом. Тим шляхом, який нашіптують різного роду зарубіжні радники, найчастіше з нечестивими намірами”.

Ну обстрілювати українські міста – це, звичайно, куди більш “честиві” наміри. Поняття “альтернатива” політологу не відоме. І ось “правильне” святкування 9 травня з військовими парадами, шашликами та народними гуляннями є фундаментом для успіхів в економіці та процвітання країни!

Пропагандисти продовжують перебувати в астралі та озвучувати свої вологі фантазії.

@Hajun_by

Беларускі Гаюн (Резервный)

Мова оригіналу російська. Переклад.

Leave a Reply