ВІЙНА, Діана Сухіх, Очима жінок

Цьогоріч День захисту дітей якось по-особливому сприймається!

Немає ось того політичного пафосу, жестів милосердя «з барського плеча», немає урочистих промов заступників і заступників заступника, а є просто ДІТИ. Однакові, між іншим.

Бо саме тут, в тих умовах, яких ми опинилися, стерлися ознаки так званої «класової приналежності», понтів чи матеріальної градації батьків цих дітей.

Цікаво, як в одну мить стає неважливим, ким ти там був у минулому житті, бо тепер ти просто мама Маши, Саши, Свєти. І приїхала сюди лише для того, щоб приховати справжню реальність від своєї дитини і зробити недоступними для неї виття сирен і ризики обстрілів.

В той час, коли у дітей вкрали дитинство, ти ще дужче хочеш, аби вони відчули його попри все і сповна насолодились ним! І яке ж щастя, що в чужій країні, де ти опинилась, люди навколо навіть без слів розуміють усе, що ти хотіла б сказати і проявляють емпатію. Вони роблять усе, аби дитинство не проходило повз наших дітей і навіть, знаходячись далеко від дому, їх життя нагадувало звичне.

Наші кошенята, пупсики, пташенята і зайчики в одну мить стали дітьми війни. Звучить страшно. І наш батьківський обов’язок зараз особливо гостро відчувається – ми повинні їх захищати. Це саме той ЗАХИСТ ДІТЕЙ, про який щорічно згадують 1 червня.

Нехай наші діти будуть якомога далі від страшних проблем, а усі інші діти ніколи не зазнають лиха, страху і розлуки з найріднішими! Нехай дитинство буде яскравим і кольоровим, без слів «війна» та «біль»…

P.S. Сьогоднішнє свято для нашої малечі організували добрі румуни. Була класна ігрова кімната, прикрашена жовто-блакитними кульками, купа солодощів, дитячих напоїв, піца і смачнючий торт із зображенням українського прапору. Наприкінці свята усі дітлахи отримали подарунки, смаколики і дипломи. Rotary Kids

P.S.2 Ще одна мила родина, у якої мешкає наша українка, окремо підготувала для кожного винуватця свята пакет з подарунками. Просто так.

P.S.3 Окремої публікації заслуговують ще одні люди, з якими я мала щастя тут зустрітися, познайомитися і бачитися щодня😊Alexandra Matei, Rodica Faur У них є маленька бейбі і ця красуня присутня на моїх світлинах. Але маленька історія про великих людей ще попереду🤗

Leave a Reply