ВІЙНА, Новини, Спорт, Цікаво

У найвищій точці Північної Америки підняли Прапор України на честь захисників України

Про це розповіли на сторінці Національна гвардія України :

2 червня о 18.00 за місцевим часом відомий український альпініст, володар титулу «Сніговий барс», харків’янин Євген Старосільський зійшов на найвищу точку Північної Америки – Деналі, піднявши на ній Прапор України на честь бійців Національної гвардії України та Збройні Сили України / The Armed Forces of Ukraine.

Деналі (6190 м) – найвища вершина материка Північна Америка, найпівнічніший і найсуворіший шеститисячник планети, розташований біля Північного полярного кола. Звичайне сходження займає приблизно три тижні, два з них – напружена робота в зоні льодовиків, в умовах близьких до екстремальних. Усі вантажі, зокрема й утилізовані відходи, необхідно переносити самостійно.

💬 «Від останнього табору на висоті 5300 м підйом на вершину зайняв 8,5 години, вгору з моменту прильоту на льодовик до вершини – 8 днів. А спуск взагалі виявився швидкісним: з висоти 5300 м до табору на 2200 м «утекли» за 21 годину, подолавши відстань у 13 миль з рюкзаком 35 кг за плечима, дорогою організовували страховку», – розповів Євген.

Провести підйом та спуск протягом такого короткого часу для Євгена виявилося можливим в умовах полярного дня (тут не темніє), а також завдяки професіоналізму, харківській спортивній школі та впертому українському характеру.

💬 «Мріям судилося збуватися! Сильні духом завжди перемагають! І Україна обов’язково переможе!», – передав привіт гвардійцям з вершини Євген Старосельський.

Нагадаємо, Євген, його дружина – відома харківська телеведуча Юлія Старосельська, їхній син Данило вже багато років живуть на Кіпрі та в Голландії. При цьому з перших днів війни сім’я Старосельських та їхні друзі активно долучилися до допомоги Національній гвардії України.

Саме завдяки їхнім старанням підрозділи Східного теруправління Національної гвардії України, які захищають Харків, отримали майже 300 біноклів виробництва всесвітньо відомих компаній Nikon та Omegon. 10 і 8 кратні біноклі, кожен вартістю понад 300 євро, мають одну особливість, яку моментально оцінили гвардійці – біноклі «бачать» навіть у густих сутінках.

Як зізнався у розмові Євген Старосельський, сходження на Деналі – не просто давня мрія спортсмена, а й можливість подякувати захисникам Харкова та України за їхню мужність, силу та відвагу.

Leave a Reply