ВІЙНА, Новини, У сусідів

Майже 700 військових ЗС РФ залишилося в Білорусі

На території Білорусі й досі залишаються російські війська. На даний момент є кілька точок постійної дислокації:

Лунинець. Вранці 9 червня до Гомеля виїхала колона техніки, яка попрямувала до аеропорту для транспортування до Росії. Крім частини протиповітряної оборони в Лунинці все ще залишилися війська, що обслуговують кілька оперативно-тактичних ракетних комплексів “Іскандер” і зенітно-ракетні комплекси, що залишилися.

Мозир. Біля військової частини у Прудку досі помічають машини ЗС РФ. Крім того, на аеродромі в Бокові стоять зенітно-ракетні комплекси “Панцир”, станція радіолокації та ОТРК “Іскандер”.

Зябрівка. На аеродромі досі стоять ЗРК “С-400”, ОТРК “Іскандер”, ЗРК Панцир та різні РЛС. Увечері 9 червня та вранці 10 червня частина ППО поїхали у бік аеродрому в Гомелі для подальшого відправлення.

Осиповичі. Надходили повідомлення, що у місті помічали військові вантажівки ЗС РФ, також не виключається наявність ЗРК, РЛС та ОТРК РФ у військовій частині в Осиповичах.

Волми. У Мінському районі неподалік національного аеропорту є зона, яку ЗС РФ називали “Купол”. Останнім часом там помічають солдатів ЗС РФ. Нагадаємо, що ця зона використовувалася як головний командний штаб для наступу військ на територію України.

В Гомелі в аеропорту й досі стоїть техніка, яку туди звезли раніше. 10 червня до аеропорту прилетіли 3 літаки, а загальна вантажопідємність одного АН-124 (120 тонн) та двох Іл-76 (до 50 тонн) становить до 220 тонн. Для розуміння: ЗРК “С-300” не поміститься в Іл-76, також один комплекс важить 40 тонн, один зенітний ракетно-гарматний комплекс “Панцир-С” 20 тонн. Навіть з урахуванням того, що частина ЗРК “С-400” не мала половини контейнерів для запуску ракет, все одно ці літаки не змогли б вивезти всю техніку.

Слід зазначити, що солдатів ЗС РФ періодично помічали у Гродно, Барановичах, Мачулищах та Клинцях. Частина засобів ППО та ракетні комплекси все ще залишаються на території Білорусі, як і обслуговуючий персонал до них. Загальна кількість солдатів ЗС РФ була не більше 1000 осіб. А після того, як почали вивозити техніку до Гомеля, загальна кількість військових може знизитися до 700 осіб. Цих сил недостатньо, щоб вести будь-які наступальні операції, але достатньо для ведення розвідки та виконання періодичних ракетних ударів по ключових точках України.

Окрім усього іншого, в районі прикордонного переходу “Три сестри” з боку РФ сформовано значний форпост для оборони. Також у Брянській області існує кілька точок, де стоять ракетні комплекси.

Моніторингова група «Беларускі Гаюн» уважно стежить за невеликими пересуваннями або змінами у військовій активності на території Білорусі.

@Hajun_by

Беларускі Гаюн (Резервный)

Мовп оригіналу російська. Переклад.

Leave a Reply