ВІЙНА, Новини, У сусідів

“Українською армією командують бездарі та непрофесіонали…”?!

Огляд основних подій білоруської пропаганди про війну в Україні за 12 червня.

Українською армією командують бездарі та непрофесіонали. Тому на фронті відбувається поразка за поразкою. З такими заявами в програмі “Арсенал” прозвучала рубрика “Розлучення”.

Коротко:

-Лукашенко заявив, що між Зеленським та українськими військовими назріває серйозний конфлікт: доки один піариться, інші тисячами гинуть;

-У ЗСУ незважаючи на допомогу західних партнерів є проблеми із озброєнням;

-Поради з тактики ведення війни Зеленському дає його 9-річний син. Про це розповіла дружина Зеленського;

-немає жорсткої координації силових структур, немає єдиного задуму і плутанина;

-ЗСУ щодня втрачає сотні вбитими та десятки квадратних кілометрів території України;

-в українських ЗМІ з’являються критичні матеріали щодо тактики ведення війни;

-Солдати скаржаться на умови служби, відмовляються виконувати накази і йти в бій.

Матеріал побудований на дивному наборі фактів і ще більш старанної їх інтерпретації. Очевидно, що одному товаришу не дає спокою народна підтримка президента Зеленського, котрий у критичний для країни момент не втік, а залишився, щоб протистояти російській агресії. І тут не треба саджати неугодних, проводить репресії чи фальсифікувати вибори: громадяни добровільно висловлюють свою підтримку. Та й усі ці історії про “звідки на Білорусь готувався напад” дозволяють справедливо сприймати як фейк та брехню усі слова громадянина Лу.

З тезою щодо проблеми з окремими видами озброєнь варто погодитись. Цей факт і не приховується. Його постачання відбувається, але у недостатній кількості. Особливо якщо брати до уваги, що в Україні триває повномасштабна війна між двома регулярними арміями.

Уявити, щоб маленький хлопчик давав поради про ведення війни, які беззаперечно виконувалися, практично неможливо. Та й звідки ж знати пропагандистам, що у нормальних країнах президент – це постать політична, а не фахівець із усіх питань, у тому числі обґрунтованих коров, посівної та освіти. Військами командують спеціально навчені люди з генерального штабу. На жаль, українським дітям “російський світ” приніс таке щасливе дитинство, що замість школи та футболу доводиться розбиратися у військовій техніці та ленд-лізі.

Ще доречно згадати, як свого часу молодшому сину Лукашенку Миколі, одягненому у дивну військову форму, віддавали військове вітання генерали та полковники. Тому чия б корова мукала.

Звідки пропагандистці відомо про плутанину та відсутність єдиного задуму у ЗСУ – судити складно. Щоправда, якимось чином ЗСУ в умовах “тотального бардаку” успішно чинить опір вже четвертий місяць переважаючим силам супротивника. Це як мінімум означає, що рівень бардаку в російській армії (порівняно з ЗСУ) потрібно множити на 3 – з огляду на співвідношення результатів і втрат за 3,5 місяці війни між ЗС РФ та ЗСУ. І так, ЗСУ зазнає важких втрат, що, на жаль, (не хочеться використати слово “нормально“) для війни таких масштабів. І лише російське воїнство не здихає на чужині у спробі урвати унітаз чи електросамокат. Є за що помирати, так.

Для пропадистів, які працюють по рознарядці, дивно, що у ЗМІ можуть висловлюватися критичні щодо влади думки. Тому так, українська влада може критикувати. “О дивний новий світ” для пропагандистів!

Можна припустити, що не всі солдати будуть задоволені умовами служби (з різних причин). Це ж не посадити свою дупу в стілець на контракті в армії РБ, отримувати зарплату без загрози участі у війні, 2 рази на рік їздити на полігон, займатися показухою та мріяти про пенсію у 47 років. Але знову ж таки – якщо у ЗСУ такі масові дизертирства – яким чином 3,5 місяці Україна відбиває напад Росії? Питання риторичне.

У сухому залишку. Зібрали плітки, оформили в текст, який ведуча з комсомольським запалом зачитала з суфлера.

@Hajun_by

Беларускі Гаюн (Резервный)

Мова оригіналу російська. Переклад.

Leave a Reply