ВІЙНА, Новини, У сусідів

Білоруські пропагандисти ґрунтовно занурюються в астрал у своєму безумстві та конспірології

Огляд основних подій білоруської пропаганди про війну в Україні за 13 червня.

Іноді пропагандисти у своєму безумстві та конспірології ґрунтовно занурюються в астрал. Сьогодні в цьому досяг успіху ректор Академії післядипломної освіти Олег Дьяченко, який звинуватив країни Заходу у спробах створити “полігон від Балтики до Чорного моря” для протистояння з Росією:

– “Йдеться про воєнний конфлікт в Україні, який розв’язаний міжнародним олігархатом і в який всіма можливими способами хочуть втягнути нашу країну. Іноземним політикам не терпиться створити “сіру зону” від Балтики до Чорного моря, яку вони мріють перетворити на полігон для зіткнень Заходу та Сходу”.

– “З-поміж колаборантів за кордоном створено незаконні збройні формування, які найближчим часом планується задіяти у провокаціях на білоруському кордоні”.

Взагалі максимально дивним виглядає пошук олігархів, винних у розв’язуванні війни. Адже нікого шукати не потрібно. Зі звернення одного такого російського олігарха (має прізвище на літеру “П”), продемонстрованого громадськості рано-вранці 24 лютого, весь світ дізнався про поповнення новим словом арсеналу російської новоязу – “спеціальна військова операція” (скорочено – війна). Запис виступу олігарха є у відкритому доступі. З його змістом може ознайомитися будь-хто. Там можна багато чого дізнатися і про мотивацію, і цілі початку війни. Тому немає чого ускладнювати собі та іншим людям життя. Війна між Сходом та Заходом – це все, звичайно, чудово. Але тільки цей найпідступніший Захід в особі своїх політиків зовсім не прагнув розв’язання війни. І найчастіше намагається не вплутуватися в конфлікт. Бо будь-які геополітичні перетрубації мають велику кількість непрямих наслідків, частина з яких може позначитися на виборцях. А завдання політика – відповідати очікуванням своїх виборців. І тут лунає гіпотеза про створення “сірої зони” із включенням (крім України) ще й Білорусі та країн Балтії. Звучить абсурдно.

Не оминули і питання білоруських добровольців, що воюють у складі різних підрозділів на боці України. До добровольців чомусь застосовується термін “колаборанти“.

Згідно з даними з Вікіпедії, колабораціонізмце усвідомлене, добровільне та навмисне співробітництво з ворогом, у його інтересах та на шкоду своїй державі. Якщо порівняти наведені вище факти, виходить, що Україна (на словах) для лукашенківської Білорусі – це ворог. Не те, щоб ми зробили цим твердженням велике відкриття. Та й зі шкодою по відношенню до білоруської держави теж не зрозуміло. Ну якщо не брати, в якості шкоди здобуття добровольцями досвіду, яким часто не володіють білоруські силовики, що несе потенційні загрози режиму.

Під незаконними збройними формуваннями розуміється, зокрема, полк імені Кастуся Каліновського. За даними з тієї ж Вікіпедії, (тоді ще) батальйон 25 березня увійшов до складу Збройних Сил України. Виходить, що для білоруської влади вже і ЗСУ є поза законом? Там уже, дивись, рукою подати до заперечення української державності та існування українського народу.

У сухому залишку хочеться порадити білоруським пропагандистам хоч іноді відкривати Вікіпедію. Це просто і не боляче.

@Hajun_by

Беларускі Гаюн (Резервный)

Мова оригіналу російська. Переклад.

Leave a Reply