Алевтина Шмагель, Депутати, Очима жінок

🔥20 сесія Української міської ради🔥

🗓14 липня
⏰10.00
📍Українська міська рада (2 поверх, сесійний зал)

🇺🇦всі представники громади мають право бути присутніми

📌Порядок денний:

1️⃣Про затвердження Плану роботи постійних комісій Української міської ради VIII скликання
2️⃣🔥Про внесення змін до рішення Української міської ради від 14 липня 2021 року № 140/0/7-21-6-8 скл. Про встановлення ставок та пільг зі сплати земельного податку на території Української міської територіальної громади”
3️⃣🔥Про внесення змін до рішення Української міської ради від 14 липня 2021 року № 140/0/7-21-6-8 скл. Про встановлення ставок та пільг зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на території Української міської територіальної громади”
4️⃣Про звернення депутатів Української міської ради VIII скликання до Кабінету Міністрів України та Державної податкової служби України про необхідність сплати екологічного податку ПАТ “Центренерго”.
5️⃣Про затвердження Правил благоустрою Української міської територіальної громади
6️⃣Про затвердження Положення про відділ архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Української міської ради
7️⃣Про внесення змін до структури комунальної установи “Центр надання соціальних послуг” Української міської ради на час введення воєнного стану в Україні
8️⃣Про заслуховування звіту про здійснення державної регуляторної політики у 2021 році

‼️Важливо‼️

🔥🔥🔥2️⃣ і 3️⃣ питання – це фактично виправлення помилок минулого року, коли без консультацій з представниками громади депутатською більшістю форсовано були проголосовані рішення щодо ставок податків та зборів на 2023 рік❌
👉Прогнозовано це викликало чималий резонанс серед громади і ось за рік з’явився шанс виправити ситуацію!
➡️ ❗️https://www.facebook.com/117008693045106/posts/791325105613458/?d=n
➡️ ❗️https://www.facebook.com/117008693045106/posts/544160020329969/?d=n)

☝️На засіданні бюджетної комісії із числа громади були присутні підприємці та голови ОСББ, хоча оголошення про засідання комісії стосувалось всіх бажаючих!

🤝Після палких дискусій визначились з компромісами і хотілося би щоб колеги, які були відсутні на засіданні бюджетної комісії, все ж ознайомились з питаннями і підтримали в сесійній залі:

📌Про внесення змін до рішення Української міської ради від 14 липня 2021 року №140/0/7-21-6-8 скл. «Про встановлення ставок та пільг зі сплати земельного податку на території Української міської територіальної громади».
✅Встановити пільгу в 75 % для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), для колективного житлового будівництва, будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку, будівництва індивідуальних гаражів, колективного гаражного будівництва.

📌Про внесення змін до рішення Української міської ради від 14 липня 2021 року №140/0/7-21-6-8 скл. «Про встановлення ставок та пільг зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на території Української міської територіальної громади».
✅Встановити ставку 1,5 % на вид будівель та споруд (відповідно до Державного класифікатора будівель та споруд ДК 018-2000, затвердженого наказом Державного комітету України по стандартизації, метрології та сертифікації від 17.08.2000р. №507).

✅Встановити пільгу 100 % на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки для об’єктів нежитлової нерухомості некомерційного призначення для фізичних осіб господарські (присадибні) будівлі- допоміжні (нежитлові) приміщення, до яких належать сараї, хліви, літні кухні, майстерні, вбиральні, погреби, навіси, котельні бойлерні, трансформаторні підстанції (на території присадибної ділянки) та внести в перелік пільг.

✅ Зменшити ставку податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за категорією: 1230.1 Торгові центри, універмаги, магазини в розмірі до 0,75%.

Надати пільги окремим категоріям громадян, а саме :
🔺Ветеранам війни та особам, на яких поширюється дія Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, крім об’єктів нерухомості, що використовуються для здійснення комерційної діяльності;
🔺Особам з інвалідністю І та/або ІІ групи, крім об’єктів нерухомості, що використовуються для здійснення комерційної діяльності;
🔺Малозабезпеченим сім’ям;
🔺Багатодітним сім’ям (прийомні сім’ї) в яких виховується п’ятеро і більше дітей.
🔺Пенсіонерам за віком.
🔺Особи постраждалим від Чорнобильської катастрофи.
🔺Військовослужбовцям територіальної оборони ЗСУ.

❌Якщо депутати не підтримають дані зміни більшістю голосів, то на 2023 рік ситуація для громади в частині податків та зборів залишиться без змін❌

☝️☝️☝️Колеги, хто не перебуває з дітьми в евакуації, повертайтесь з відпусток та городів!
Підтримайте напрацьовані та обговорені з представниками громади рішення🤝🇺🇦

Алевтина Шмагель

Leave a Reply