МИСТЕЦТВО, Очима жінок, Тетяна Ягодзинська

Стоїть Оранта! Стоїть Київ! Стоїть Україна!

😇 Ора́нта (від лат. orans — «той, що молиться») — один із основних типів зображення Божої Матері. Оранта зображувалася з піднятими вгору руками — жест адорації (молитви). Це один із найдавніших жестів, що звернений до Бога, і означав благання, прохання.

Нещодавно знову відвідала Собор Святої Софії Премудрості Божої в славному місті Києві – столиці, серці України. Собор – найдавніший християнський храм, йому 1000 років. У головному алтарі – всесвітньовідома ікона – мозаїка Богородиці, яка молитовно підняла руки до Неба. Вкотре переконалася, ікона – неймовірна, наче весь час дивиться на тебе. Ми вважаємо, що вона понад 1000 років молиться Богові за Україну 🙏🙏🙏 Скільки ворога бачили ці стіни? Канули в лєту вороги, а Софія, Оранта стоять, стоїть Київ, стоїть Україна.

Існує стародавнє повір’я, що доки ця ікона залишатиметься незруйнованою, доти й існуватиме Київ. 🙏🙏🙏

Сьогодні вся Україна, весь цивілізований, духовний мир стоїть в молитві за Україну. Оскільки, вже всім стало зрозумілим, що сатанинський сусід будь-що хоче не просто зайняти територію нашої Батьківщини, ці нелюди понад усе волають знищити українців 😡, не менше.

Тому, вся наша нація повстала проти ворога – на фронті, в молитві, на виробництві, на дипломатичній ниві, в полях, в лікарні, в освіті – у всіх свій бій.🤝

Перемагаємо ❗

Найбільше – всі разом молимося за спасіння України, кожного її громадянина.

Стоїть Оранта ❗Стоїть Київ ❗Стоїть Україна❗

Тетяна Ягодзинська

Leave a Reply