ВІЙНА, Ольга Журавська-Товмач, Очима жінок

Про майно, його рентабельність і використання за призначенням

Зараз максимально непросто.
Якась фігова купа перепон, які створила сама ж держава для місцевого самоврядування.
Є майно – надавайте в оренду через аукціон і заробляйте гроші, АЛЕ зробіть оцінку, яку не проплатить казначейство. Так, ми знаємо про це завідомо і підрядники знають, а тому просто відмовляються робити. Виготовити тех паспорт на будівлю – легко, але оплатити за нього вже півроку не вдається, відтак інше майно без технічних паспортів, бо працювати за дякую ніхто не бажає🙈
Звернення допомогти евакуйованому населенню – тільки житловий фонд, де ж його знайти містам? Де знайти ті вільні квадратні метри.
Релокація підприємств? – та будь ласка. Ось тільки також через аукціон, бо інакше ніяк. Тому, як результат розпач самих суб‘єктів господарювання і печаль самоврядування, бо наповнити бюджет новими податковими надходженнями ,майже, нереально.
Замкнуте коло по якому рухатися , іноді, стає ну просто нестерпно. Майно потрібно утримувати, ремонтувати, реконструювати, доглядати, але тоді, коли ним користуються, або коли воно приносить кошти через договірні відносини (оренду).
Сьогодні промоніторила частину Київської області на предмет вільних будівель…. Як же їх багато…. І вони не використовуються, а чому? Бо замкнуте коло.
Як результат : опалювання незайнятих площ – і нераціональне витрачання коштів, поступово часткова руйнація самих приміщень в той час, коли на них є величезний попит🤯
ось вона – взаємодопомога, коли, ніби-то, все ТАК, але в результаті НІ.

#думкинанічякінічого не змінять

Leave a Reply