Блоги, ВІЙНА, Максим Віннік

Сьогодні, всі звітують за рік. Хто, сам по собі, подумки… а хтось, перед усією фейсбучною громадою…

Цілий рік промайнув! І хочеться сказати щось найважливіше…

Знаєте, якщо я би був обмежений у можливості висловитися, і мені можна було б написати про щось одне, що б я хотів висловити з пережитого за цей рік, то я сказав би наступне- немає в світі більш відвертої і працюючої схеми по сумісному побуту і співіснуванні груп людей, а по факту- громади, ніж так, як це відбувається у війську! Про що я веду? Тільки у війську, ти гостро розумієш та відчуваєш одну просту істину- тобі буде краще існувати, тільки у тому випадку, якщо краще ніж тобі, буде тим, хто поруч з тобою! Більшого нічого не треба і звідси виходить все! Вважаю, конче необхідно, щоби усі ті люди, які представлені у тих чи інших органах влади, чи то- представницьких, чи- держслужбовці… нема різниці, всім конче необхідно, щоби всі вони пройшли це на практиці, і не обов’язково на самому фронті, а навіть просто, десь там, у лісі, а краще- в полі… в бліндажах та окопах, там, де немає благ цивілізації, і скільки би ти чим не запасався, всеодно всього не візьмеш, а якщо і багато нагребеш, то все воно закінчується. І треба, щоби всі представники влади, проіснували в таких умовах стільки часу, поки не дійде до кожного з них на практиці, що краще жити кожному буде лише тоді, коли вони будуть віддавати все, всім хто поруч, а не гребти тільки під себе- як вони звикли, і як це робиться тут, «на гражданці»… Тоді, буде сенс.

PS: про найважче) єдине, за що я постійно переймався з самого початку- це виконання наказів! Бо, навіть психіатр на медогляді у військоматі, 22.02.22, поспілкувавшись зі мною- тричі питала, чи буду я виконувати накази командирів? Я навіть вже засумнівався, що пройду цього спеціаліста, і моя кар’єра військового- піде до гори дригом))) довелося вмикати свої чари, і ось, я в армії)))

І знаєте, в чому прикол?) як виявилося, в армії, все набагато простіше- звісно ж, команди командирів, м’яко кажучі, кумарять… але, є у командирів, беззаперечні важелі, для вирішення цього питання! Це, смачнюща солдатська каша, тарілка якої- надає крила і задовільняє душу, після любого, найскладнішого наказу… Смачного)))

Максим Віннік

Leave a Reply