Правоохоронці, Сільське господарство

Відкрито кримінальне провадження по землям Трипілля

“СТОП КОРУПЦІЇ” домігся відкриття КРИМІНАЛЬНОГО ПРОВАДЖЕННЯ за фактом ПРИВЛАСНЕННЯ земель водного фонду  У ТРИПІЛЛІ

Після виходу в ефір журналістського розслідування про незаконне розбазарювання земель водного фонду колишнім головою Трипілля за юридичний бік справи взялися спеціалісти проекту. Юристи одразу направили звернення головному прокурору області та голові СБУ, де виклали всі факти незаконної діяльності групи осіб з-поміж активних функціонерів сумнозвісної Партії регіонів в Обухівському районі, описали всю оборудку із землею, а саме: процес незаконного виведення з водного фонду держави цінних рекреаційних земель загальною площею у 29 га на території селищної ради Трипілля. За даними юристів, ці ділянки шахраї роздерибанили по 10-12 соток і переписали на своїх родичів та підставних осіб. Організатор та основний фігурант схеми – Володимир Терпило, колишній голова Трипільської селищної ради Обухівського району, “правив” у селі впродовж 2006–2010 років.

12522999_1663529057248948_8743314140582955450_n

Йому допомагали або не заважали провертати корупційну операцію Павло Козирев – мер Українки з 2002 року до сьогодні, Ігор Рафальський – колишній голова Обухівської РДА, Сергій Канакі (Красильніков) – у 2010–2012 роках заступник І. Рафальського, з 2010 року – депутат Київської обласної ради від ПР, лідер фракції ПР в Обухівській райраді, Сергій Андросюк – 2012 року голова земельної комісії в Обухівській райраді, 2014-го – керівник фракції ПР в Обухівській райраді, Віктор Острінський – голова Обухівської РДА у 2005–2010 роках, кум Віктора Ющенка. Згідно з оперативною інформацією, за хабар у розмірі 600 тис. доларів США допомагав незаконно привласнювати землі під ГО «Заплава».

У цій справі засвітилися й Сергій Кубрак – заступник начальника управління Держземагентства в Обухівському районі Київської області, і такий собі Сергій Матвієнко, житель Трипілля і, за отриманою юристами проекту інформацією, працівник Центрального апарату МВС України.
Після понад двох місяців очікування відповіді з боку компетентних органів крига скресла і прокуратура Київської області порушила кримінальне провадження за фактом привласнення особливо цінних земель водного фонду. Ми прагнемо поставити крапку в земельних аферах і допомогти громаді відвоювати землю в заплаві.
“Стоп Корупції” спільно з чинною владою Трипілля контролюватиме перебіг кримінальної справи та чекатиме на невідворотність покарання для розкрадачів землі та повернення цінних гектарів громаді села.

Джерело:  СТОП корупції у Київській області

Leave a Reply