Цікаво

В Українській бібліотеці розповіли про цікаві книги з якими варто познайомитися читачам

Цікаві факти про космос, як правило, привертають до себе масу читачів у всьому світі.

Не мій дім“, Ярослава Литвин.

Як виглядає вдале заміжжя? Або що робити, коли твій дім – повна чаша, але нюанс у тому, що він не зовсім твій, і все в ньому теж не зовсім твоє? І ти сама, якщо чесно, вже не зовсім своя. Не мій дім” – це ілюстрація життя з аб’юзером. Не тим, який п’є і б’є, а тим, який бажає для тебе лише найкращого.

Це роман про життя в скляних стінах, втрату себе й силу боротися за себе. А ще, він про роботів: «роботи можуть все. Абсолютно все. Але… вони не вміють сміятися».

Джеронімо Стілтон (серія коміксів – продовження).

Комікси – це книги нового покоління. Смішні, яскраві, динамічні – вони миттєво захоплюють увагу читача і поринають його у свої неймовірні пригоди.

До вашої уваги маємо продовження мандрівної серії дитячих детективів «Джеронімо Стілтон» (до речі, яка містить достовірні історичні факти), що розповість дітям, цікаво та доступно, про важливі історичні події та про життя і діяльність різних видатних людей. Тепер всесвітньовідомий гризун подорожує не лише світом, а й у часі! Ці комікси розвинуть ерудицію дитини та сприятимуть захопленню читанням.

Фелікс Австрія“, Софія Андрухович

Це психологічний роман де і є дія, і немає дії; де цікаво, але багато думок; мова твору, опис міста початок ХХ ст, вулиці, будинки, одяг, епоха захоплюють. Це просто фантастичне поєднання українського і європейського. Присутня сила ілюзії, за яку чіпляємося, яку свідомо чи підсвідомо обмінюємо на реальність. Це історія долі двох жінок, які виростали у домі доктора Ангера, після того, як полум’я пожежі забрало батьків Стефи та матір Аделі; ці дві долі переплелися так тісно, як стовбури дерев – у нерозривному зв’язку, який не дає ні жити, ні дихати, ні залишитися, ні піти.

«Маленька книгарня щастя», Дженні Колґан

У житті кожної людини є книжки: в одних більше, в інших – менше. Хтось читає для задоволення, хтось намагається зрозуміти світ чи, навпаки, втекти від реальності. «Маленька книгарня щастя» -це книжка про книги, про любов до них, про людей, які не можуть без них жити. І в той же час, це історія про зміни і можливості, які ми часто не використовуємо через свій страх. А ще тут є кохання: це ж казка, тому принців навіть два).

«Зелена миля», Стівен Кінг

Хороша література, якщо вона справді хороша, в принципі не про справедливість. Якщо хочеться справедливості – то це до казок. А завдання справжньої літератури – вражати, дивувати, шокувати, виводити із зони комфорту. І в таких творах кожен знаходитиме щось своє.

Якщо ви не чули про книгу «Зелена миля», то точно чули про фільм. Це, до жалю в серці і болю в душі, історія тюремного наглядача за засудженими до страти. Це історія про в’язня, який надовго залишиться в серці читача.

Кінг піднімає багато проблем: починаючи від жорстокості убивць, закінчуючи расизмом. Це Америка 30-х років.

«Проект “Розі”» та «Ефект “Розі”», Ґрем Сімсіон

Це легка, романтична історія про людину з синдромом Аспергера. В сучасній художній літературі все частіше з’являються романи, які допомагають зрозуміти світ людини з аутизмом. Автор прикладами поведінки героя пояснює, чому такі люди ведуть себе певним чином, чим це зумовлено і чому ми маємо ставитися до цього з розумінням. Спочатку це важко, багато що дратує в головному героєві, а потім крок за кроком ти починаєш розуміти: Дон – він класний!

Leave a Reply