Блоги, Віталій Дерлеменко

Березові сережки. Заготівля ліктрав)

Застосовуються березові сережки виключно в народній медицині. Офіційна терапія вважає їх дію на організм людини не достатньо сильним, хоча бачачи результати лікування, з цим можна і посперечатися. За результатами нечисленних досліджень в чоловічих березових сережках виявлені: ефірне масло, дубильні речовини, алкалоїди, флавоноїди, жирні кислоти і кумарини.

Цінність, як лікарську сировину, є чоловічі або, як їх науково називають, тичинкові сережки. Через це розглянуто був тільки їх хімічний склад. Вхідні в нього компоненти надають не такий широкий спектр дії як хімічні елементи інших частин берези, але зате дуже яскраво виражений при вирішенні ряду проблем з серцем і шлунково-кишковим трактом.

При різних захворюваннях серця, що супроводжуються задишкою, набряками, болем, нестабільним пульсом і занепадом сил, травники і народні цілителі призначають своїм пацієнтам сьогодні, як і раніше, препарати на основі березових сережок. Вони позитивно впливають на глибину і частоту скорочень серцевого м’яза, а також допомагають у зміцненні серця. Крім цього, нормалізує функції серця, сережки сприяють лікуванню від серцевих набряків. Завдяки тому, що через підвищення пульсу відновлюється кіслородоснабженіе серця та інших органів, проходить задишка. Больовий синдром усувається за рахунок зміцнення серця і підвищення еластичності його м’язових волокон.

Позитивно впливають сережки і при лікуванні хвороб шлунково-кишкового тракту. Вони допомагають позбутися від гастриту і виразки шлунка і дванадцятипалої кишки. Запалення і біль препарат з сережок знімає в найкоротші терміни. Також він сприяє зрощення уражених ділянок слизової.

Березові сережки у ряду людей можуть викликати гостру алергічну реакцію, при якій лікування ними неприпустимо. Крім цього, березові сережки протипоказані при нирковій недостатності і важких патологіях нирок. Чи не вживають ліки з сережок і вагітні жінки, а також годувальниці, так як дія на них цих рослинних препаратів до кінця не вивчено.

Віталій Дерлеменко

Leave a Reply